Logopediste Katrien Horions

Katrien Horions

 

 

E-mail : katrien@logiko.be

In 1998 startte ik, na het behalen van mijn diploma ‘gegradueerde in de Logopedie’ als logopediste in deze praktijk. Ik combineerde de logopediepraktijk met studeren in Leuven. In 2001 behaalde ik mijn diploma van ‘licentiaat in de Logopedie’. Ik bleef deeltijds in deze praktijk werken. Daarnaast werkte ik in een multidisciplinair centrum voor spraak -, taal- en leerstoornissen in Hasselt. Dat was enorm boeiend!

Vanaf februari 2006 ben ik als docente werkzaam aan de opleiding Logopedie van Hogeschool Zuyd in Nederland. Daar houd ik me bezig met de thema’s taalontwikkeling, taalstoornissen, leerproblemen en dyslexie. Ik begeleid ook thesissen over dyscalculie, dyslexie en vreemde talen.

De laatste jaren heb ik me toegelegd op de problemen die leerlingen met dyslexie ondervinden met het leren van vreemde talen. Ik ontwikkelde daar de methode Gekleurde Letters voor. Momenteel geef ik ook studiedagen aan professionals over het thema dyslexie en vreemde talen.

Op donderdag en zaterdag vind je me in deze praktijk.

  • Lid van VVL, Vlaamse Vereniging voor Logopedisten
  • Lid van Werkgroep Logo West, Logopedisten West-Limburg

Publicaties

  • Ditz C., John T., Horions K. (2011) Welke ondersteunende technieken hebben effect op dyslectische brugklasleerlingen bij het leren van Engelse woordenschat? Remediaal 11 (5): 3 – 8
  • Beijer B., de Bruijn K., Horions K., Desoete A. (2011) Cognitieve Deelvaardigheden Rekenen bruikbaar in Nederland? Remediaal 11 (5): 23-30
  • Bekkers C., Wolfs E., Horions K. (2011) Fantastique! – Een therapieprogramma voor dyslexie en problemen met het Frans. Remediaal 12 (1): 5 – 10
  • Gekleurde letters – Lettres de couleur. Oefenprogramma voor lees- en spellingproblemen Frans.