Terug naar alle evenementen

Digitale hulpmiddelen bij dyslexie

Leerlingen met dyslexie blijven worstelen met technisch lezen en spelling. Niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook daarbuiten kunnen technische hulpmiddelen van pas komen. Denk maar aan het sturen van berichten of mails, het lezen van verpakkingen in de winkel…

Tekst is er overal. We lezen en schrijven de ganse dag door, vaak zonder dat we het beseffen. Laat dat nu net hetgene zijn dat voor mensen met dyslexie moeilijk verloopt. Maar in onze technologische wereld waarin we leven kan zo veel. Dat rode lijntje onder een woord als we iets fout getypt hebben, is intussen heel gebruikelijk. Onze gsm die woorden zelf verandert of voorstellen doet van het woord dat je bedoelt.

In deze workshop gaan we op een heel praktische manier aan de slag met apps of andere mogelijkheden van je tablet of smartphone. We maken samen kennis met verschillende mogelijkheden die er zijn.

We werken in kleine groepjes (1 tot 6 deelnemers), zodat er voldoende ruimte is om samen te zoeken naar manieren om met verschillende dingen om te gaan.


Voor wie?

Voor jongeren of (jong)volwassenen met dyslexie en/of hun ouders

Jij of je kind heeft dyslexie en bent op zoek naar zaken die het lezen of schrijven kunnen vergemakkelijken. Je wil graag informatie krijgen over tools die je kan inzetten en apps die je kan installeren op je gsm, tablet of laptop om wat beter met lezen en schrijven te kunnen omgaan. We vertrekken van situaties die moeilijk lopen of kunnen lopen en gaan zo samen op zoek naar wat helpend kan zijn.

Voor zorg- en onderwijsprofessionals (logopedisten, remedial teachers, zorgleerkrachten en -coördinatoren…) die werken met leerlingen met dyslexie.

Zorgprofessionals (logopedisten, remedial teachers…) en onderwijsprofessionals (zorgleerkracht, zorgcoördinator…) krijgen in deze workshops extra tools om leerlingen te begeleiden bij het inzetten van hulpmiddelen om het lezen en schrijven te vergemakkelijken. We vertrekken vanuit situaties die moeilijk kunnen zijn en bespreken welke aanpassingen er kunnen gebeuren.

Opgelet: het gaat hier niet over het zuiver inzetten van voorleessoftware zoals SprintPlus.


Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Eline, logopediste bij Logiko. Ze begeleidt in de praktijk voornamelijk kinderen met leer-, taal- en spraakproblemen en hun ouders.

Verder is ze ook een lerarenopleiding aan het volgen om als leerkracht in het secundair en volwassenonderwijs aan de slag te kunnen.

Wil je meer weten over haar achtergrond, neem eens een kijkje op haar haar pagina.


Prijs?

85 EUR per persoon

Vorige
Vorige
19 april

Workshop Letterhuisjes

Volgende
Volgende
22 mei

Workshop Letterhuisjes